Шестеро дітей потонуло у водоймах Харківської області починаючи з 1 травня, тоді як за аналогічний період минулого року потонуло три дитини. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) та адміністративно-господарського активу області повідомив начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Россоха.

Всього за цей період минулого року в харківських водоймах потонуло 25 осіб, в цьому - вже 33. В. Росоха зазначив, що найчастіше причинами смерті на воді стає неуважність, алкоголь, спекотна погода. Також він звернув увагу на те, що орендарі приватних пляжів іноді нехтують заходами безпеки - не обладнують рятувальні станції та не укладають договорів з рятувальниками, що також є однією з причин загибелі людей на воді.

В ході засідання колегії голова ХОДА Михайло Добкін доручив створити постійний штаб з усунення недоліків на водних об'єктах. За словами губернатора, головною метою штабу стане запобігання нещасних випадків на воді. Він зазначив, що штаб очолить його перший заступник Володимир Бабаєв.

Довідка "SQ". У Харкові працює шість основних пляжів: Новобаварскій (Жовтневий гідропарк на р.Уди, Жовтневий р-н Харкова), Журавлівський (у верхів'ях р.Харьков, 522-й мікрорайон), Журавлівський гідропарк (Журавлівське водосховище, з боку вул.Шевченка), Олексіївський (на р.Лопань, з боку вул.Клочківська), Основ'янський (р-н Основи, на місці колишнього піщаного кар'єру), а також Безлюдівський під Харковом (колишній піщаний кар'єр).