Туристично-інформаційний пункт обласного комунального закладу "Харківський організаційно-методичний центр туризму" відкрився сьогодні, 17 червня, у приміщенні залізничного вокзалу "Харків-Пасажирський" Південної залізниці.

Як повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, туристичний пункт буде надавати інформацію про туристичні маршрути, турфірми, об'єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги об'єктів харчування, розміщення), що знаходяться на території Харкова й області.

"Підготовка міста до Євро-2012 прискорила відкриття туристично-інформаційного пункту. Він дозволить будь-якому туристові, який відвідає наше місто, відчути себе як вдома. Тут турист зможе отримати відповідь на будь-яке питання, пов'язане з туристичним життям регіону. На кожне питання дадуть відповідь висококваліфіковані фахівці", - підкреслив Є.Савін.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданьськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В", матчі пройдуть 9 (B1-B2), 13 (B1-B3) і 17 (B4-B1) червня.