IX міжрегіональний фестиваль співаної поезії "Час Візбора" відбудеться 26 - 28 червня в Харкові. Перші два дні заходу проводитимуться у сел. Старий Салтів (Вовчанський р-н Харківської обл.). Про це 17 червня повідомив журналістам президент клубу пісенної поезії ім. Юрія Візбора Михайло Босін. Перший день фестивалю буде присвячений поетові, барду Ю. Візбору: відбудеться концерт його пам'яті, будуть виконуватися його пісні, учасники почують розповіді і спогади про нього. У другий день пройдуть майстер-класи для юних виконавців, сольні концерти, зустрічі з авторами та виконавцями, конкурс і концерт до ранку. Конкурс включає кілька номінацій: кращий автор віршів і музики; кращий виконавець або автор музики; кращий поет; кращий дует або ансамбль; кращий виконавець пісні Ю. Візбора. В останній день фестивалю в Харкові, в українському культурному центрі "Юність", відбудеться заключний концерт. На фестиваль запрошені поети та музиканти з різних міст України (зокрема, із Запоріжжя, Києва, Сімферополя, Сум) та інших країн (зокрема, з Білорусі та Росії), серед них: Ігор Жук, Олександр Супрун, Ігор Добровольський.

Президент клубу також відзначив, що на фестиваль учасники приїжджають за запрошеннями, і запрошені виключно "любителі співаної поезії". Цей жанр, за словами М. Босін, передбачає "високий рівень поезії, що відрізняє його від естрадних творів".

За словами директора фестивалю Валерія Болотова, цього року організатори фестивалю зіткнулися з проблемою відсутності фінансування, оскільки з міськбюджету не були виділені кошти. В. Болотов повідомив, що з ініціативою підтримати захід виступила громадська організація "Харківські сузір'я": вона надасть фінансову допомогу фестивалю "Час Візбора".

Довідка "SQ". Клуб співаної поезії ім. Ю. Візбора розпочав свою історію в Харкові в 1959 р., коли на фізико-математичному факультеті Харківського державного університету ім. М. Горького (нині - Харківський національний університет ім В. Каразіна) був створений гурток туристської пісні.