В Харькове почтили память Е. КушнареваНа харківському міському кладовищі № 2 17 січня відбулося покладання квітів до могили колишнього голови Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова. Квіти поклали голова Харківської облради Сергій Чернов, його заступники Олена Олешко і Людмила Давидова, віце-губернатори Валентин Дулуб та Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов і Світлана Горбунова-Рубан, депутати облради, керівники підприємств, вишів, родичі, колишні колеги та друзі Є.Кушнарьова.

Як підкреслив В.Дулуб, п'ять років тому Харківщина втратила видатного політика і громадського діяча. "Ця людина наріжним каменем вважала справу, а не розмови, він працював, щоб поліпшити життя українського народу. Смерть Євгена Кушнарьова - це велика втрата для Харківщини, і ми завжди будемо його пам'ятати", - заявив В.Дулуб.

Як зазначив С.Чернов, Є.Кушнарьов мав мудрість і як людина, і як державний службовець. "В його характері була риса, якої багатьом зараз не вистачає, - він умів йти на компроміс і знаходити спільну мову і з колегами, і з опонентами. Я впевнений, що минуть роки, але біля його могили будуть друзі, колеги і лежатимуть квіти . Багато написано про нього і багато сказано. Мине час, і, можливо, буде написано і сказано ще більше. Але найголовніше, щоб харків'яни пам'ятали про його добрі справи, яких було не мало", - зазначив голова облради.

Довідка "SQ". Кушнарьов Євген Петрович (29 січня 1951 р. - 17 січня 2007 р.) у період з 1994 до 2007 рр. обіймав посади харківського міського голови, голови Адміністрації президента України, голови Харківської облдержадміністрації, був народним депутатом України.

16 січня 2007 р. Є.Кушнарьов отримав вогнепальне поранення під час полювання в Ізюмському р-ні Харківської обл., був госпіталізований. 17 січня після декількох операцій помер у лікарні Ізюма.

17 січня 2008 р. у Харкові була відкрита меморіальна дошка Є.Кушнарьову (розміщена на будівлі Харківського міськвиконкому), а 25 жовтня на його могилі встановили пам'ятник.