У харківських школах 11 січня, у перший день другого семестру, пройшли медогляди. Лікарі оглянули 103 тисячі школярів (93% загальної кількості учнів). Про це 17 січня повідомила журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

Вона повідомила, що за результатами медоглядів були виявлені 203 хворі учні. Серед них 147 - з гострими респіраторними вірусними інфекціями, 33 - зі шкірними захворюваннями, 10 - з ЛОР-захворюваннями, 10 - з іншими неінфекційними хворобами. Також були виявлені три випадки педикульозу. 162 учня відсторонили від занять і направили додому для подальшого лікування. О.Деменко також повідомила, що 7,5 тис. дітей не пройшли медогляд, оскільки їх не було в школі. Цих дітей оглянуть, коли вони вийдуть на заняття.

Довідка "SQ". Після зимових канікул медогляди у 20-й студентській лікарні мали пройти і студенти вишів у зв'язку з випадками захворювання на кір. Як повідомив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, у грудні на кір захворіли два студенти родом із Західної України. "Вони їздили додому і, на жаль, привезли інфекцію. Захворювання вчасно виявили, їх уже вилікували. Тепер усі студенти роз'їхалися по домівках. Але ми сьогодні не знаємо ситуації у Львівській і Тернопільській областях - чи не привезуть вони звідти нову інфекцію. Тому поширення кору необхідно контролювати", - зазначив О.Кривцов.