Дело о нападении на воинскую часть в Харькове до конца месяца передадут в судСправу про напад на військову частину в Харкові до кінця місяця передадуть до суду. Про це 16 липня повідомили "SQ" у слідчому управлінні Головного управління МВС України в Харківській області. Як повідомили в управлінні, справу буде передано до Дзержинського районного суду Харкова.

Нагадаємо, напад на караул військової частини № 1451 радіотехнічних військ (вул.Дерев'янка, 3) стався 22 березня близько 4.00. Нападниками виявилися два брати, 1970 і 1979 рр. народження, вони мали на меті заволодіти армійською зброєю (в караульному приміщенні зберігалися автомати Калашникова та боєприпаси до них). Злочинці були озброєні обрізом мисливської рушниці і ножами. Вони напали на солдата строкової служби В.Березюка і завдали йому сім ножових поранень. Від отриманих ран солдат помер. Після цього інший солдат, І.Шило, вибив обріз з рук нападника, а начальник варти О.Гурін застрелив одного з нападників зі свого пістолета.

Слідчий відділ Дзержинського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство, передбачає позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув'язнення).