Правопорядок під час Євро-2012 у головній фан-зоні Харкова на площі Свободи будуть забезпечувати співробітники приватного охоронного агентства. Про це 16 червня повідомила журналістам директор Департаменту міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Наталія Мірошниченко. За її словами, таке рішення було прийняте, виходячи з вимог УЄФА до охорони.

"Уболівальники набагато комфортніше себе почувати, якщо їх будуть охороняти люди в цивільному. Вибирати охоронне агентство й оплачувати його послуги буде міськрада", - зазначила Н.Мірошниченко.

Також вона повідомила, що головна фан-зона міста, площа якої - 22,5 тис. кв. м, вміщатиме до 45 тисяч уболівальників. "У фан-зоні, яка буде працювати протягом усього строку проведення чемпіонату - з 8 червня до 1 липня 2012 року, - планується проводити всі основні масові заходи для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі. Сцену розмістять біля готелю "Харків". Матчі будуть транслюватися з трьох вікон: один буде розташований безпосередньо на сцені, інші два - по периметру фан-зони", - підкреслила Н.Мірошниченко.

За її словами, у фан-зоні працюватиме координаційний штаб, VIP-зона з окремим входом, інфраструктурою та медіа-центром, камери схову, службово-адміністративні приміщення. Фан-зону планується забезпечити електро-та водопостачанням, водовідведенням. Там будуть організовані пункти продажу продуктів харчування та напоїв, сувенірної продукції, а також три пункти надання медичної допомоги.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В", матчі пройдуть 9 червня (B1-B2), 13 (B1-B3) і 17 (B4-B1).