Вартість реєстрації мопедів і курсів водіння для їх власників знизиться мінімум у 4 рази. Про це 16 червня в Харкові під час оперативної наради з особовим складом Головного управління МВС України в Харківській області повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. За його словами, реєстрація мопедів обходяться власникам дуже дорого. "Скільки коштує мопед? 3-4 тис.грн. А реєстрація, отримання прав, номери та курси водіння коштують не менше 2 тис.грн. Це непідйомна сума для так званого соціально незахищеного верстви населення, для людей, які купують ці мопеди", - підкреслив А. Могильов.

За його словами, в МВС вже розглядається можливість зниження вартості реєстрації мопедів до 50 грн. "Можливо, ця цифра буде ще знижена", - зазначив А. Могильов.

Також міністр зазначив, що всі платні послуги, які міліція надає населенню, повинні віднімати мінімум часу у громадян. "Це законослухняна частина населення, яка стикається з міліцією. Не злочинці, не правопорушники, а нормальні громадяни, які звертаються до нас за тими функціями, які виконує міліція. Послуги у нас майже всі платні. Ми повинні зробити так, щоб ці послуги стали максимально доступними, максимально прозорими і зрозумілими людям, щоб вони витрачали на них мінімальну кількість часу", - підкреслив А. Могильов.

Довідка "SQ". А. Могильов відвідав 16 червня Харків з робочим візитом. Міністр провів оперативну нараду з особовим складом Головного управління МВС України в Харківській області, а також урочисто вручив ключі від 45 нових автомобілів керівникам міліцейських підрозділів.