"Практично в кожному районі області цього року відкриється дитячий сад або додаткові групи", - повідомив 16 лютого журналістам начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, в 2011 р. у Харківській області буде продовжена робота з розширення мережі дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, за даними Р.Шаповала, цього року в районах області планується відкрити 13 дитячих садів, відновити роботу одного дошкільного закладу, а також створити 16 навчально-виховних комплексів (НВК) на 21 групу. Крім того, вже в січні цього року в області було відкрито 3 дитсадка у Балаклійському та Первомайському районах.

Начальник управління освіти розповів, що в 2010 р. у Харківській області було відкрито або відновлена робота 19 дошкільних навчальних закладів. "Минулого року в дитсадках Харківської області відкрилося 72 групи (всього тепер у садочках 3 тис. 108 груп), відповідно, стало на 1040 більше місць", - зазначив Р.Шаповал. За його словами, на сьогодні перевантаження дошкільних установ є в 15 сільських районах і в п'яти містах обласного значення.

Довідка "SQ". У Харківській області діє 633 дошкільних навчальних заклади, які відвідують 67 тис. 900 дітей. У регіоні налічується 117 тис. 700 дітей дошкільного віку, з яких в середньому 61% охоплений дошкільною освітою. Найкращі показники з охоплення дітей дошкільною освітою в Харківській області майже в усіх містах обласного значення, а також у Балаклійському, Близнюківському, Лозівському, Золочівському, Печенізькому районах - більше 60%. В Ізюмському районі цей показник становить 30%, у Куп'янському - 35%, Нововодолазькому - 35%, Зачепилівському - 36%, Великобурлуцькому - 37%.