Цього року в Харківській області не буде проводитися пробний перепис населення. Про це 16 січня повідомили "SQ" у Департаменті статистики населення та регіональної статистики Державної служби статистики України. Раніше поширену в ЗМІ інформацію про те, що у 2012 р. на Харківщині пройде пробний перепис населення, назвали помилковою.

Як зазначено на сайті Держслужби статистики, розпорядженням Кабінету міністрів від 9 квітня 2008 р. (№ 581-р) передбачене проведення всеукраїнського перепису населення у 2012 р. Одним з основних етапів підготовки до неї був пробний перепис, який пройшов у Дергачівському районі Харківської області у грудні 2010 р. Зараз завершується обробка та аналіз результатів цього перепису. "У зв'язку з тим, що проведення масштабних підготовчих робіт до перепису населення вимагає багато часу і значних обсягів фінансових ресурсів, зараз в уряді розглядається питання про можливе перенесення терміну проведення всеукраїнського перепису населення на 2013 р.", - відзначили в прес-службі Держстату.

Довідка "SQ". 11 січня ЗМІ розповсюдили повідомлення віце-прем'єр-міністра України, міністра соціальної політики Сергія Тігіпка про те, що у 2012 р. у Харківській області пройде пробний перепис населення, а у 2013 р. відбудеться всеукраїнський перепис.