На дорогах Харкова цієї зими працюватимуть 283 одиниці снігоприбиральної техніки (при цьому нова техніка складає 40% автомобільного парку КП "Шляхрембуд"). Про це 15 листопада повідомив журналістам заступник начальника з експлуатації КП "Шляхрембуд" Ігор Київський. За його словами, велика частина техніки, яка є на підприємстві, - комбінована і призначена для роботи як влітку, так і взимку. "Зараз усі машини переобладнані до зими і за необхідності будуть працювати цілодобово. У черговому режимі зможе працювати 150 машин, а при поганих погодних умовах на дороги вийдуть усі 283 машини. На підприємстві також працює 350 водіїв і 120 механізаторів", - зазначив І.Київський .

За його словами, у Харкові досить снігоприбиральних машин, щоб обслуговувати всі райони міста. "Техніка, яка працює на дорогах, - це машини, які чистять сніг, метуть дороги і посипають їх піщано-сольовою сумішшю та сіллю. Це піскорозкидувачі, плужно-щіткові машини, які очищають сніг з проїжджої частини, машина з відвалами", - підкреслив І.Київський.

Він також додав, що цього року для Харкова закупили дві нові машини "Глобус" для прибирання доріг взимку. Ця техніка чистить проїжджу частину й обробляє дороги рідким реагентом - соляним розчином. "Машини оснащені відвалом і солерозкидувальним обладнанням. Автомобілі обладнані цифровою навігацією, тому водій з легкістю може управляти машиною", - зазначив заступник начальника КП "Шляхрембуд".

У той же час І.Київський уточнив, що є потреба у ще п'ятнадцяти снігоприбиральних машинах.

Також заступник начальника КП "Шляхрембуд" повідомив, що підприємство уклало договір з обласним гідрометцентром для прогнозування погодних умов.

Довідка "SQ". Цього року харківські дороги будуть посипати в основному тільки сіллю, а не піщано-соляною сумішшю. Для центральних магістралей буде використовуватися рідкий реагент, тобто сольовий розчин. Узимку в місті буде використовуватися і піщано-сольова суміш, однак її не будуть розсипати на центральних вулицях і на нещодавно відремонтованих дорогах. Для доріг Харкова закуплено 11 тис. тонн солі.