"Заступник директора Червонооскільського рибного господарства Борівського району Харківської області Валерій Шевченко стріляв з травматичної зброї у двох мешканців с.Піски-Радьківські через те, що вони намагалися проїхати на мотоциклі по греблі, що знаходиться на території рибгоспу", - заявили 14 червня "SQ" у Харківській обласній організації ВО "Свобода", представники якої зустрічалися з місцевими мешканцями.

Інцидент стався 29 травня. Двоє місцевих мешканців Володимир Заїка та Володимир Рубіжанський заявили, що заступник директора рибгоспу не дав їм проїхати в село, заявивши, що проїзд по території рибгоспу заборонений. Після того як вони поцікавилися, на якій підставі їм не можна проїжджати по греблі, хоча проїзд протягом десятиліть був вільним, В.Шевченко, за їхніми словами, почав стрілянину.

Як заявив "SQ" В.Шевченко, даний інцидент дійсно мав місце, "але те, про що написали багато ЗМІ, - суцільна брехня". За його словами, в'їзд на територію рибгоспу дійсно заборонений і про це знають всі мешканці району. "У нас йде виробничий процес, ми зарибили всі ставки, на воротах рибгоспу є таблички, що в'їзд заборонений", - підкреслив Василь Шевченко. За його словами, незважаючи на заборону, двоє нетверезих мешканців району (це підтверджено експертизою) в'їхали на територію рибгоспу. Після прохань покинути територію вони затіяли бійку. "Один накинувся на мене з залізною трубою, я був змушений захищатися. У ході бійки він упав і вдарився головою об шлюз. І це теж підтверджено експертизою, шматок шлюзу, на якому є кров, вирізаний і вилучений як речовий доказ. Урешті-решт, є два свідки, які все бачили", - заявив В.Шевченко. За його словами, пістолета він при собі не мав, тому ніякої стрілянини бути не могло.

Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, за фактом нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості 8 червня було порушено кримінальну справу (ст. 122 КК України). В даний час міліція і прокуратура розслідують цю справу.