В новой схеме развития харьковского метро предусмотрено большое кольцоПроект розвитку нових станцій харківського метрополітену змінився. Про це повідомив журналістам заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Анатолій Кравчук. За його словами, в перспективі розвитку метро - будівництво великої кільцевої лінії.

"Після закінчення будівництва станції "Перемога" на Олексіївці планується почати будівництво метро в бік Одеської. Сама станція "Одеська" у перспективі повинна буде стати однією з пересадочних станцій великого кільця", - зазначив А.Кравчук.

За його словами, після будівництва станцій у напрямку до аеропорту планується почати будівництво станцій у бік східної Салтівки. При цьому в новий проект розвитку внесені зміни порівняно того плану, який зараз розміщений у вагонах метрополітену. Раніше планувалося почати будівництво метро від станції "Академіка Барабашова" вздовж проспекту 50-річчя ВЛКСМ з будівництвом станцій "Гвардійців Широнінців", "Пр. Тракторобудівників" і "Східна Салтівка". В оновленій схемі будівництво нової лінії планується почати від станції "Героїв Праці". Зокрема, за словами А.Кравчука, до станції "Героїв Праці" буде добудована пересадочна станція "Героїв Праці-2", від якої підуть нові станції - "Пр. Тракторобудівників", "Східна Салтівка" і "Індустріальна" з пересадкою на станцію "ім. О.Масельського". У результаті утворюється мале кільце.

"Це буде одне з малих кілець, в далекій перспективі воно стане елементом великого кільця метро, як у Москві", - підкреслив А.Кравчук.

 

В новой схеме развития харьковского метро предусмотрено большое кольцо