Депутати німецького парламенту мають намір написати харківському міському голові Геннадію Кернесу листа, в якому будуть висловлені критичні зауваження з приводу закриття харківських телеканалів. Про це 14 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявила депутат парламенту, спікер з питань України Віола фон Крамон Таубадель.

"Ми не згодні з тим, що закриваються канали, які критикують дії влади. Ми будемо просити, щоб Г.Кернес якось вплинув на ситуацію. Хотілося б, щоб Україна хоча б мінімально відповідала правовій державі", - заявила В. фон Крамон Таубадель .

За її словами, у німецької сторони не було можливості потсавити питання про закриття каналів під час сьогоднішньої зустрічі з мером. "Ми не очікували такої режисури. Я кажу прямо - зустріч була поставлена ​​так, що ми не змогли поставити йому ці питання. У нас не було часу на те, щоб торкнутися критичних тем", - зазначила депутат.

У свою чергу голова парламентської групи, глава делегації Бербель Кофлер зазначила, що йшлося в основному про створення громадянського суспільства в Україні та безпосередню участь громадян у діяльності міської влади.

Також члени німецької делегації поцікавилися у харківських журналістів, наскільки їм вільно працюється в Харкові. У відповідь низка представників ЗМІ розповіли про деякі складнощі із запитами до органів влади, а також у спілкуванні з прес-службами і чиновниками.

Довідка "SQ". У рамках співпраці між Верховною Радою України та Бундестагом ФРН делегація німецько-української групи з міжпарламентських зв'язків Бундестагу ФРН на чолі з Бербель Кофлер 12-14 жовтня перебуває з візитами в Києві та Харкові.

14 вересня канал "А/ТВК" зник з ефіру. Директор каналу Олена Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (компанія, яка передавала сигнал каналу - "SQ") "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами. Харківський телеканал "Фора" спочатку скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення теж було повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.

4 жовтня Генеральна прокуратура України заявила, що харківська влада не причетна до зникнення з ефіру "АТН".