Активісти руху "Зелений фронт" мають намір подати заяву до Харківської міської прокуратури з вимогою перевірити законність дій фірми "Паркінг плюс" по знесення дерев у парку Горького і бездіяльність співробітників міліції, які перебувають на місці вирубки. Про це 14 липня повідомили "SQ" представники "Зеленого фронту".

За словами активістів руху, 14 липня було вирубано більше 20 дерев. Вирубка проходить ближче до вул. Сумської біля переїзду дитячої залізниці. Як повідомили захисники лісопарку, представники міліції, які присутні на місці вирубки, ніяк їй не перешкоджають. Робочі відмовляються надати активістам дозвільні документи на вирубку. Головний інженер "Паркінг плюса" Володимир Гаврилюк порекомендував захисникам лісу направити відповідний офіційний запит на адресу фірми.

За даними активістів "Зеленого фронту", 13 липня в парку було вирубано 7 дерев, 12 липня - 4.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького (переходить у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев.

21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.

25 червня представники харківських громадських організацій "Зелений фронт", "Ми - харків'яни!", "Громадська рада Харківщини", ініціативної групи сел.П'ятихатки заявили, що вирубка дерев в парку ім.Горького поновилася. Представники громадських організацій не змогли з'ясувати, на якій підставі проводиться подальша вирубка. За їх словами, 503 дерева, які планувалося вирубати для будівництва дороги, вже знесені, але тепер розширюють просіку.

1 липня активісти "Зеленого фронту" та інших природоохоронних організацій відновили діяльність наметового табору, мотивуючи це рішення тим, що будівельники можуть пиляти дерева вночі.