У Харкові проведена масштабна робота з ліквідації наслідків грози, яка сталася 13 липня. Про це 14 липня повідомив журналістам перший заступник міського голови Олександр Кривцов. За його словами, через шквальні пориви вітру - від 18 до 20 м/с - на вулицях Харкова обвалилася 42 дерева, в результаті чого частково було припинено рух автомобільного та електротранспорту. Протягом двох-трьох годин усі дерева, що впали були розпиляні, проїжджа частина і трамвайні колії звільнені. Зараз фрагменти розпиляних дерев вивозяться. У дворах житлових будинків обрушилося 25 дерев, вони також зараз вивозяться. Через дощ в районі вул. Р. Роллана провалився асфальт. На дорогах є значні насипу піску і сміття.

У зв'язку з грозою зафіксовано 33 порушення роботи зовнішнього освітлення, в основному, пов'язані з відключенням автоматики, вийшли з ладу 17 ліфтів. Шість з них не працювали в Дзержинському районі міста. Зараз всі ліфти працюють. Також зафіксовано одне протікання шиферної покрівлі, порушеної сильним вітром. Один будинок залишився без електрики, зараз там проводяться роботи з відновлення електропостачання.

Також О. Кривцов відзначив, що були зафіксовані пориви контактних ліній електропередач електричного транспорту. Рух електротранспорту, зокрема, було зупинено на перехресті вул. Харківських дивізій і вул. Маршала Рибалко, вул.Броненосця "Потьомкіна", пр-ті Героїв Сталінграду, на перехресті пр-ту 50-річчя СРСР та вул. Ковтуна, вул. Клочківській. Крім того, рух трамваїв під час вчорашньої негоди було припинено через підтоплення трамвайних колій. За словами О. Кривцова, з урахуванням втраченої виручки наслідки стихійного явища обійшлися ХКП "Міськелектротранс" у 80 тис.грн.