"Дорога, яка будується в Центральному парку культури та відпочинку ім.Горького в Харкові, що з'єднує вулиці Сумську та Новгородську, не вплине на роботу Дитячої південній залізниці", - заявив 13 липня на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення Євро-2012 начальник Південної залізниці (ПЗ) Віктор Остапчук.

За його словами, проблем у роботі Дитячої залізниці у зв'язку з будівництвом магістралі не буде, головне - забезпечити правильний розподіл відповідальності автотранспорту, залізниці, працівників ДАІ. "Необхідно створити умови для дотримання правил руху на дорозі, правильно розставити дорожні знаки, світлофори", - зазначив В. Остапчук.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації), на території ЦПКіВ ім.Горького, необхідно було вирубати 503 дерева.

З боку вулиці Сумської нова дорога буде перетинати залізничне полотно Дитячої залізниці. Члени ініціативної групи, яка виступає проти будівництва дороги через Лісопарк, стверджують, що з появою нової дороги Дитяча залізниця не зможе нормально функціонувати.