"Деякі харківські готелі, задіяні під Євро-2012, абсолютно не готуються до чемпіонату", - заявив 13 липня на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення Євро-2012 директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Віктор Христоєв.

За його словами, готель "Чичиков" ще навіть не підготував проект реконструкції, а керівництво готелю "Київський" проектну документацію підготувало, але роботи з реконструкції ще не почалися. Хоча дозвіл ДАБК на підготовчі роботи у "Київського" є.

"Ми чекаємо від готелів "Чичиков" та "Київський" офіційних відповідей про їх готовність до прийому гостей чемпіонату Європи 2012 р. з футболу. І якщо фахівці вирішать, що вони не здатні підготувати свою інфраструктуру відповідно до вимог УЄФА, ми будемо виключати ці готелі з програми підготовки до Євро-2012", - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Також до робіт не приступили ще два харківські готелі, які повинні бути підготовлені до чемпіонату Європи, - "Мiсто" й "Арена".

За словами В. Христоєва, дефіцит готельних номерів буде покритий за рахунок споруджуваних готелів (додатково 448 номерів), серед яких - готелі на пл.Свободи і на території харківського гольф-клубу у П'ятихатках.

Договори з туристичним оператором УЄФА - компанією "TUІ Travel" - в рамках підготовки Харкова до фінальної частини Євро-2012 вже підписали 46 харківських готелів з 63, які внесені до програми підготовки.

 


 

Довідка "SQ". Раніше планувалося, що готель "Чичиков" буде 5-зірковим (зараз у нього 4 зірки), і що до наявної будівлі буде прибудований новий готельний корпус. Передбачалося, що крім 56 номерів підвищеної комфортності новий корпус буде включати в себе басейн, СПА-центр, три конференц-зал, двоповерхову підземну парковку.

Також планувалося, що готель "Київський" буде реконструйований, і що в ньому буде побудований новий корпус з п'ятизірковими номерами. У готелі 64 номери. У результаті реконструкції номерний фонд готелю "Київський" планувалося розширити більш ніж до 200 фешенебельних номерів і апартаментів, відкрити сучасний конференц-зал, СПА-центр, три ресторани і підземний паркінг.

Усього Харків повинен гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.