Став відомий перелік предметів, які не можна буде приносити на стадіони під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Як повідомив офіційний сайт Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради, на стадіони, де відбуватимуться матчі Євро-2012, уболівальники не зможуть пройти з професійною фото- та відеоапаратурою, піротехнікою, лазерними указками, громіздкими сумками і великими транспарантами. Також до переліку заборонених предметів входять вибухівка, вогнепальна та холодна зброя, а також інші предмети, які можуть бути використані як зброя, аерозолі, займисті або токсичні речовини.

До заборонених предметів віднесені також парасольки, пляшки та інша скляна, металева або пластикова тара, алкогольні напої, стимулятори, наркотичні чи психотропні речовини. Фани не зможуть пройти з матеріалами, які містять расистську, ксенофобську, політичну чи релігійну пропаганду. Також уболівальникам заборонено проносити будь-які флагштоки для транспарантів (крім гнучких пластикових і так званих подвійних флагштоків), довжина яких перевищує 1 м, а діаметр - 1 см.

За відсутності дозволу від УЄФА на стадіон заборонено приносити прапори й банери, розміри яких перевищують 2 м на 1,5 м. Прапори й транспаранти меншого розміру вирішуються за умови, що вони виготовлені з матеріалу, який вважається незаймистим, і за умови їх відповідності національним регулятивним нормам і стандартам. Офіційні групи вболівальників, які будуть використовувати прапори-полотна, що значно перевищують дозволені розміри, повинні проінформувати про це УЄФА (або будь-яку посадову особу, призначену УЄФА) за один день до матчу й отримати на це дозвіл.

Не можна проносити громіздкі предмети, такі як шоломи, драбини, табуретки, складні стільці, коробки, сумки, рюкзаки та інші великі предмети, розміри яких перевищують 25х25х25 см і які не можна помістити під глядацьке сидіння на стадіоні.

Заборона поширюється також на гучномовці, сирени, інші механічні або електронні акустичні пристрої, клаксони, вувузели (довгі дудки, що видають монотонний звук, які масово використовували вболівальники на чемпіонаті світу 2010 р. у ПАР), а також рекламну, комерційну продукцію.

Тільки з дозволу УЄФА можна пронести на стадіон тварин. На стадіонах буде заборонено палити. При цьому дозволяється проносити стандартні кишенькові запальнички.

Зазначений перелік не є вичерпним. У разі виникнення сумнівів щодо будь-якого предмета, рішення про заборону або дозвіл приносити його на стадіон приймає відповідний працівник служби безпеки арени.

Також відомий список заборонених предметів на території офіційних фан-зон УЄФА Євро-2012, у тому числі харківської - на пл.Свободи.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня (початок о 19:00) на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня (21:45) - Нідерланди-Німеччина і 17 червня (21:45) - Нідерланди-Португалія.