Підприємці планують 19 травня провести всеукраїнську акцію на Майдані Незалежності в Києві на підтримку законопроектів, ініційованих головою Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради Наталією Королевською. Про це 14 квітня повідомив журналістам голова Харківської обласної організації профспілки підприємців Валерій Рєпін.

Підприємці будуть виступати за законопроекти щодо перегляду прожиткового мінімуму (№ 7536), посилення відповідальності чиновників за корупцію та посадові злочини (№ 7535), про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування (№ 8276), про мораторій на перевірки суб'єктів малого бізнесу ( № 8018). Окрім того, підприємці будуть домагатися створення тимчасової слідчої комісії з розслідування причин зростання цін на продукти харчування і підвищення тарифів. Планується, що в акції візьмуть участь Профспілка підприємців Харківської області та ХОО "Асоціація приватних роботодавців". Можлива участь профспілки таксистів.

Окрім цього, підприємці планують взяти участь у всеукраїнській акції "День гніву" 14 травня. Планується, що акція пройде у всіх обласних і районних центрах України. У Харкові підприємці вийдуть до будівлі Харківської облдержадміністрації. У всіх акція підприємці будуть домагатися відставки уряду Миколи Азарова. "Не виключено, що в Харкові збереться не менше 20 тис. осіб", - заявив голова Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак.

Довідка "SQ". У листопаді 2010 р. підприємці провели низку акцій протесту в Києві проти Податкового кодексу. Президент України наклав вето на первісну редакцію документа, до Податкового кодексу були внесені деякі зміни, що стосуються підприємницької діяльності.