В одному з районів Харкова впровадять систему роздільного збору сміття. Як повідомив 13 січня директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков, для цього будуть використовувати євроконтейнери, передав сайт міськради. За словами директора Департаменту житлового господарства, євроконтейнери можна переобладнати під різні види відходів: картон, метал, пластик, скло.

Поки ж у місті роздільний збір сміття реалізують частково: біля сміттєвих контейнерів встановлюють спеціальні сітки для пластикової тари. "Минулого року ми придбали близько 700 таких сіток, зараз закінчуємо їх встановлення. Усього в місті близько 1 тис. таких сіток для пластику", - зазначив Р. Нехорошков.

 

 

Довідка "SQ". Як заявив раніше директор КП "Комплекс із вивозу побутових відходів" В'ячеслав Мустафін, найближчим часом у Харкові почнуть встановлювати 400 євроконтейнерів для сміття об'ємом 1,1 куб. м з кришками і на коліщатках (обсяг контейнерів старого зразка складає 0,75 куб. м). Як зазначив В. Мустафін, місту ще потрібно купити близько 1,5 тис. євроконтейнерів.