КП "Харківський метрополітен" приступило до обкатування пускової ділянки Олексіївської лінії метро (до станції "Олексіївська"). Як повідомив сайт метрополітену, завершені всі будівельні та оздоблювальні роботи в перегінних тунелях і камерах з'їздів, на платформах нової станції, у вестибюлях і пішохідних переходах, у пасажирських та службових приміщеннях.

Завершено також монтажні роботи і налагодження устаткування, необхідного для організації пасажирських перевезень (станційного комплексу, шляхи та контактних рейок, кабельних мереж і освітлення, ліній і пристроїв зв'язку, автоматики руху поїздів, диспетчерського управління, пасажирської автоматики, вентиляційного та насосного обладнання, системи опалення, водопостачання, охоронної та пожежної сигналізації). Устаткування пройшло індивідуальні та комплексні випробування і готове до роботи.

Зараз станція приводиться в належний санітарно-технічний стан, здійснюється прибирання, вивіз будівельного сміття. Обкатування пускової ділянки проводиться одним складом (з 5 вагонів). З грудня введений перехідний графік руху поїздів на Олексіївської лінії, згідно якого всі поїзди ходять до ст. "Олексіївська" (від ст. "23 Серпня" - без пасажирів).

Довідка "SQ". Будівництво прольоту від ст.м. "23 Серпня" до ст.м. "Олексіївська" розпочато 1992 р., будівництво безпосередньо станції "Олексіївська" - 2004 р. Її відкриття спочатку планувалося у 2006 р., потім кілька разів переносилося, остання дата - 21 грудня 2010 р. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені дві станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад" і "23 Серпня".