У лютому цього року в Харкові знесли 37 кіосків, які продавали курильні суміші, і з тих пір інформації про продаж у місті курильних сумішей не надходило. Про це 13 жовтня на засіданні комісії Харківської міськради з питань забезпечення громадського порядку, законності, охорони прав і свобод громадян розповів директор Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міськради Валентин Топчій.

"Документувати такі злочини було досить складно, тому добре, що міська влада вирішила це питання своїм вольовим рішенням", - зазначив заступник начальника міськуправління міліції Сергій Човпан. За його словами, у 2011 р. у місті знизилася кількість злочинів, пов'язаних із зберіганням невеликих партій наркотиків.
 

Довідка "SQ". 31 травня 2010 р. Кабмін вніс деякі з речовин у сумішах для паління до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Курильні суміші (спайси, мікси) мають психоактивних дією, аналогічним дії марихуани. Діючою речовиною є синтетичні канабіноїди, якими обробляють сушені рослини. Вони заборонені в низці країн Євросоюзу і Росії, але до недавнього часу легально продавалися в Україні.