Возле Качановской колонии прошла женская акция в поддержку Ю. ТимошенкоПредставниці низки політичних партій і громадських організацій зібралися 13 січня під стінами Качанівської колонії Харкова, де відбуває покарання екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Вони принесли з собою квіти, щоб привітати політика зі Старим Новим роком, і листівку з віршами. До колонії прийшло близько 20 активісток.

"Зараз Ю.Тимошенко вкрай необхідна чисто людська підтримка, для того щоб вона відчувала, що вона не одна, що ми з нею і ми їй віримо. Ми знаємо, що вона не чує нас і не бачить, але сподіваємося, що в Старий Новий рік відбуваються чудеса - то тепло, яке ми хочемо їй передати, до неї дійде", - заявила заступник голови ініціативно-правозахисної групи "Прорвемося" Юлія Юдіна.

За її словами, до колонії прийшли представниці партій "Батьківщина", "Зелена планета", Народного Руху України, громадської організації "Резонанс", Асоціації жінок нової епохи. Одна з учасниць акції, голова міської організації партії "Зелена планета" Анна Гуляєва заявила, що ув'язнення Ю.Тимошенко - це не тільки приклад порушення прав людини, а ще й приклад гендерної нерівності: "Її утискають більше, тому що вона - жінка".

Жінки, які прийшли, прикріпили квіти до дерева біля колонії, а листівку спробували передати Ю.Тимошенко. Без дозволу слідчого цього зробити не вдалося. Ю.Юдіна зазначила, що листівку планують передати Ю.Тимошенко через народних депутатів.

Возле Качановской колонии прошла женская акция в поддержку Ю. Тимошенко Возле Качановской колонии прошла женская акция в поддержку Ю. Тимошенко

Довідка "SQ". 11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.