Пікет на підтримку конопель, який мав пройти в Харкові 12 листопада, не відбувся через те, що Київська райрада рекомендувала провести його в іншому місці. Про це 12 листопада повідомив "SQ" голова Харківської обласної організації екологічної партії "Райдуга" Андрій Санін.

Партія "Райдуга" запланувала провести пікет біля пам'ятника Ярославу Мудрому, почати його о 13.00. Представники партії подали заявку до Київської райради, однак перед самим пікетом отримали відповідь з пропозицією перенести захід в інше місце. Однією з альтернатив був названий Молодіжний парк. Організатори вирішили виконати вимогу місцевої влади та перенести акцію.

За словами А.Саніна, партія "Райдуга" виступає за прийняття державної програми розвитку використання конопель у медицині та промисловості. Учасники акції підготували з цього приводу звернення до президента України Віктора Януковича і збирають підписи під ним. "У нашому суспільстві встановилася думка, що коноплі - це тільки наркотик. У результаті ми знищили цілу галузь сільського господарства, адже з конопель можна виготовляти папір, аналог пластику, тканини. У всьому світі вирощування конопель не вимагає спеціальної охорони полів та складів, у нас це необхідність. Через державні обмеження вирощування конопель в промислових цілях дорожчає на 30% і ускладнюється", - заявив А.Санін.

"Ми хочемо ініціювати внесення змін у законодавстві, щоб спростити вирощування коноплі для промислових цілей. А що стосується легалізації марихуани як наркотичного засобу, то тут, я вважаю, необхідний референдум, потрібні дослідження соціологів і лікарів про те, як це відіб'ється на суспільстві. Особисто я прихильник того, щоб марихуану легалізували", - заявив А.Санін.

Окрім того, представники партії хочуть звернути увагу влади і суспільства на низьку кількість голосів, яку партія набрала на місцевих виборах, що, на їхню думку, свідчить про порушення. "Ми отримували протокол з виборчої дільниці, де говориться, що за нас проголосувало дві-три людини. У той час як на цій дільниці є 10-15 наших прихильників, які точно проголосували за нас", - заявив А.Санін.