Начал курсировать регулярный авиарейс Шарджа - ХарьковПерший рейс Шарджа - Харків, який здійснює авіакомпанія "Air Arabia" (Об'єднані Арабські Емірати), здійснив посадку сьогодні, 12 жовтня, в міжнародному аеропорту "Харків". Це стало початком регулярних прямих авіасполучень між містами.

Як передав кореспондент "SQ", рейс Шарджа - Харків буде здійснюватися один раз на тиждень - по середах (приліт до Харкова о 14:10, виліт - о 15:10). Польоти виконуватимуться на літаках "Airbus A-320". Долетіти до Шаржді, яка знаходиться в 15 км від Дубаї, можна буде менш ніж за 5 годин. "Ми продовжуємо розширювати географію польотів з міжнародного аеропорту "Харків". Шарджа - друге місто ОАЕ, до якого тепер можна буде потрапити прямим перельотом з Харкова (перше - Дубаї). Налагодження авіасполучення між Харковом і Шарджею, а також Харковом та Дубаї викликане тим, що рейси до ОАЕ серед наших пасажирів сьогодні досить популярні", - зазначив на урочистому відкритті авіарейсу генеральний директор компанії "New Sistems AM" (компанія-оператор аеропорту "Харків") Володимир Васильченко.

Він нагадав, що цього року було налагоджене регулярне сполучення між Харковом і Баку, Харковом та аеропортом "Жуляни" (Київ), відновлений регулярний рейс Харків - Єреван, а також запущений другий щоденний рейс Харків - Москва.

 

Довідка "SQ". Авіакомпанія "Air Arabia" (Дубаї, ОАЕ) була створена 2003 р. Здійснює рейси до більш ніж 57 міст світу. "AirArabia" забезпечує покриття регіонів Індії (з її курортами Гоа, Керала, Калькутта, Коші, Трівандрум), Шрі-Ланки (Коломбо), Тунісу, Непалу та інших туристичних напрямків Північної Африки, Близького Сходу та Індії.

З 16 вересня 2011 р. почали курсувати регулярний авіарейс авіакомпанії "Flydubai" (ОАЕ) Дубаї - Харків. Перельоти Дубаї - Харків здійснюються два рази на тиждень - по вівторках і п'ятницях - на літаках "Boeing 737-800 NG". Вартість квитка з Дубаї до Харкова - від 215 доларів, зворотний квиток коштує від 225 доларів.