Студентська акція "Перформанс" пройшла сьогодні, 12 жовтня, біля пам'ятника Т.Шевченку в Харкові. У ній взяли участь близько 10 осіб із Харківського відділення організації "Молода просвіта" та громадської ініціативи "Оновлена країна".

Як повідомив журналістам організатор акції, громадський активіст Дмитро Пилипець, учасники виступили проти міністра освіти Дмитра Табачника, його реформ, українофобської позиції і позиції щодо соціальних студентських пільг.

Аналогічну акцію теж біля пам'ятника Т.Шевченку провели близько 15 представників Харківського обласного відділення ВО "Свобода". "Політику Дмитра Табачника ми сприймаємо як вияв політичної шизофренії. Він свідомо йде на знищення української освіти - це закриття шкіл, скорочення фінансування навчальних закладів, переписування історії, скорочення годин викладання українською мовою. Але це подається ним як реформування та оптимізація системи освіти", - зазначив прес-секретар харківської "Свободи" Ігор Удовиченко. За його словами, "Свобода" провела відокремлену акцію, але в один час зі студентами, для того щоб дана тема "отримала більшого розголосу".