Творчі дні "За життя" пройдуть 16 - 18 липня в харківському Центральному парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького. Просто неба відкриються дві фотовиставки, виставка живопису і графіки. Свої роботи представлять художники з Харкова, а також Києва і Криму. Частина художніх творів для виставки буде створюватися протягом творчих днів. Як повідомила "SQ" їх організатор Дар'я Кольцова, на заході також виступлять харківські музичні групи, зокрема "Папа Карло" та "Оркестр Че". Крім цього, плануються театральні виступи.

За словами Д. Кольцової, родзинкою творчих днів стануть проекти ленд-арту. Вони будуть створюватися групами художників з природних і неприродних матеріалів. "Коли ліс взаємодіє з якимись матеріалами, з'являються цікаві для людського погляду об'єкти, наприклад, скульптури", - зазначила Д. Кольцова. За її словами, учасниками творчих днів будуть люди, яким "небайдужа проблема вирубки дерев у Лісопарку, парках і скверах Харкова і області". Д. Кольцова зазначила, що, не зважаючи на те, що захід має ідеологічне підгрунтя, на ньому будуть розкриватися абсолютно різні теми, екологічні, мистецькі. Також, за словами організатора, метою проекту є залучення якомога більшої кількості людей в Лісопарку, щоб вони побачили, що там відбувається.

Довідка "SQ". Місце проведення - ЦПКіВ ім.Горького, в 100 м від переїзду через дитячу залізну дорогу в напрямку вул.Динамівської.

Ленд-арт (від англ. land art - земляне мистецтво) - напрям у мистецтві останньої третини XX ст., засноване на використанні реального пейзажу як головного художнього матеріалу й об'єкта. Ентузіасти ленд-арту проривають траншеї, створюють химерні нагромадження каміння, розфарбовують скелі, обираючи для своїх творів зазвичай безлюдні, "первозданні" і "дикі" ландшафти, тим самим ніби прагнучи повернути мистецтво до природи.