У Харькова появился глобусСкульптуру "Планета Харків" відкрили 12 квітня у Харкові, у внутрішньому дворі галереї "АВЕК". У цьому об'єкті місто зображене у вигляді глобуса діаметром 2 м. Його відкрили голова ради засновників АТ "Концерн "АВЕК і К °" Борис Фельдман і нардеп, засновник однойменного міжнародного благодійного фонду Олександр Фельдман. Як повідомив він на відкритті, скульптура - подарунок місту від фонду до Дня космонавтики. За словами О.Фельдмана, харків'яни можуть відшукати на ньому свій район, вулицю і навіть будинок.

Як повідомив "SQ" один з авторів скульптури Олексій Чекаль, незважаючи на те, що всі будинки і вулиці на глобусі не відзначені, він дає дуже цільне загальне враження про Харків. "Ідеально плоску поверхню важко перенести на кулю, тим більше, що наше місто досить складної форми. Тому довелося якісь райони зменшити, якісь збільшити. Харків на глобусі замкнувся, і Рогань переходить в Лису гору", - додав О.Чекаль .

Обертова скульптура виконана з склопластика і витримана в стилі, притаманному для виконання глобусів 17-19 ст. Ще один з авторів глобуса - Максим Розенфельд.

У Харькова появился глобус У Харькова появился глобус
У Харькова появился глобус У Харькова появился глобус
У Харькова появился глобус У Харькова появился глобус