У Курязькій виховній колонії (с.Подвірки, Дергачівський р-н, Харківська обл.) почав роботу мотиваційний термінал розвитку зацікавленості у професійному самовизначенні, наданий за договором з Дергачівським районним центром зайнятості.

Як повідомив "SQ" помічник начальника управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Харківській області із взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Юрій Чумак, термінал встановлено у приміщенні Курязької загальноосвітньої школи II-III ступенів, яка працює на території колонії. Він надає вихованцям закладу можливість отримати інформацію про актуальні на ринку праці професії, можливості працевлаштування в різних регіонах України. Банк даних про вакансії оновлюється щодня через інтернет. Термінал оснащений додатковими інформаційними модулями, присвяченими послугам служби зайнятості, психологічним тестам з профорієнтації, правам дитини та іншому.

Довідка "SQ". Договір про безкоштовне використання програмно-апаратного комплексу "Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості у професійному самовизначенні" між Дергачівським районним центром зайнятості та Курязькою виховною колонією укладений 8 листопада 2010 р. Термін дії договору - 5 років. Наразі вихованці колонії мають можливість на заняттях з профорієнтації отримати знання про різні професії. Планується, що особи, що виходять на волю, будуть заздалегідь мати контактну інформацію підприємств і організацій, що мають вакансії в регіонах їх проживання.

У Курязькій колонії утримуються 134 вихованці.