Близько 800 нелегальних іммігрантів прийняла Україна з країн Євросоюзу в 2010 р. за договором про реадмісію. Про це 11 травня повідомив журналістам у Харкові голова Державної прикордонної служби Микола Литвин.

За його словами, з них 171 осіб - вихідці з країн Південно-Східної Азії, решта - громадяни України та СНД. "Нас це тішить: у нас менше роботи і менше витрат на квитки, щоб відправляти їх додому", - зазначив М.Литвин. За його словами, також за договором про реадмісію минулого року близько 200 осіб були видворені з України до країн Євросоюзу. Це люди різних національностей, які нелегально прибули в Україну з європейських країн.

За словами М.Литвина, цього року кількість нелегальних іммігрантів, яких за договором про реадмісію передають в Україну, скорочується. "У нас суттєво, в рази зменшилася нелегальна імміграція, особливо з країн Південно-Східної Азії", - зазначив М.Литвин.

Довідка "SQ". З 1 січня 2010 р. набрала чинності угода України з Євросоюзом про реадмісію, згідно якої нелегальний іммігрант, затриманий на території Євросоюзу, буде депортований на територію України в тому випадку, якщо вкаже, що прибув до Євросоюзу через Україну. У той же час нелегальний іммігрант з країн Євросоюзу, затриманий в Україні, буде депортований до країн Євросоюзу. Крім цього, Євросоюз зобов'язався фінансувати будівництво пунктів утримання нелегальних іммігрантів у нашій країні.