Санаторий "Берминводы" в этом году примет в 1,5 раза больше отдыхающихСанаторій "Березівські мінеральні води" (Дергачівський р-н, Харківська обл.) планує у 2011 р. у 1,5 рази збільшити кількість відпочиваючих. Про це 11 квітня, відповідаючи на питання "SQ", повідомив журналістам головний лікар ДП "Клінічний санаторій "Курорт "Березівські мінеральні води" Олександр Сердюк. За його словами, санаторій подав заявки на отримання низки замовлень у рамках обласних та державних програм.

Як зазначив головний лікар, зокрема, на лікування цього року планується прийняти 2 тис. інвалідів Чорнобиля і 3,6 тис. дітей чорнобильців (у 2010 р. відпочило 1,2 тис. дітей чорнобильців). 640 дітей відпочинуть за рахунок Фонду соціального страхування. 420 дітей планується прийняти за рахунок обласної програми оздоровлення дітей (це діти, які страждають на низку хронічних захворювань, наприклад, гастрит). Також у санаторії оздоровиться 1 тис. учасників Великої Вітчизняної війни (на цю програму виділяються державні кошти). За рахунок соцстраху планується також оздоровити 2,5 тис. охочих.

Як зазначив О.Сердюк, цього року санаторій вийде на рівень практично повного завантаження курорту - одночасного проживання 1 тис. відпочиваючих влітку і близько 700 - взимку. Минулого літа в санаторії одночасно відпочивало 700 осіб. Як повідомив головлікар, за 2010 р. санаторій за рахунок продажу путівок заробив 38 млн.грн., у 2011 р. планується заробити 42 млн. грн. На місяць на утримання санаторію витрачається близько 3 млн.грн.

Санаторий "Берминводы" в этом году примет в 1,5 раза больше отдыхающих Санаторий "Берминводы" в этом году примет в 1,5 раза больше отдыхающих
Санаторий "Берминводы" в этом году примет в 1,5 раза больше отдыхающих Санаторий "Берминводы" в этом году примет в 1,5 раза больше отдыхающих

Довідка "SQ". Клінічний санаторій "Курорт "Березівські мінеральні води" - один із найстаріших європейських курортів, питної і бальнеологічний курорт. Санаторій спеціалізується з лікування захворювань органів травлення, обміну речовин, нирок і сечовивідних шляхів та ін. На території санаторію знаходяться джерела мінеральної води, найвідоміша з яких - "Березівська".