Харківський національний академічний театр опери і балету ім. Лисенка (ХНАТОБ) відмовився продовжувати договір оренди з кінотеатром "Кінопалац". Як повідомила 11 лютого "SQ" директор театру Любов Морозко, термін оренди малого залу минув 3 лютого. "Ми не хочемо продовжувати договір, наші власники - обласна рада - теж не хочуть. Кінотеатр уже не може платити ту суму оренди, яку ми б хотіли отримати. "Кінопалац" у нас орендував цей зал погодинно, два рази на тиждень ми могли використати цей зал для репетицій", - розповіла Л.Морозко.

За її словами, вона вже звернулася до обласної ради з проханням залишити малий зал оперного театру. "Ми б хотіли, щоб його більш активно використовували наші партнери - оперна студія Харківського університету мистецтв ім.Котляревского, там працює наш театр-студія Ірини Сурневої, на базі цього залу працює також хореографічна школа, тому в нас буде більше можливостей для його використання. Але наша обласна влада стурбована тим, що це дуже витратно, і ставлять нам завдання заробляти гроші", - зазначила Л.Морозко.

За словами директора ХНАТОБу, з попереднім орендарем - кінотеатром - оперний театр судиться вже третій рік. "Вони нам винні гроші за оренду. За тим максимумом, що ми розрахували, - нам заборгували близько 1 млн.грн.", - підкреслила Л.Морозко.