Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет"Учасники: заступник директора з розвитку ТОВ "Макснет" Олена Бурнаєва, керівник юридичного відділу ТОВ "Макснет" Олексій Таволжанський, заступник директора із зовнішніх зв'язків ТОВ "Макснет" Сергій Гладкий.

С.Гладкий:

- Доброго дня. Метою сьогоднішньої прес-конференції є донесення правди до мешканців нашого міста. На жаль, останнім часом харків'яни з телеканалу "Фаворит" та інтернету отримують неприпустиму кількість недостовірної інформації. На прес-конференції, яка пройшла 3 жовтня в ІА "STATUS QUO", директором торговельної марки "Тріолан" без належних на те повноважень використаний знак ТМ "Макснет", наш знак. Так, наше підприємство не по своїй волі виявилося втягнутим у конфлікт, який створили власники ТМ "Тріолан" навколо незаконного або законного, це їхні справи, використання їх ТМ. Для керівництва і власників ТОВ "Макснет" це стало неприємною несподіванкою, що і змушує нас сьогодні тут зібратися і захистити свою честь і гідність, а також захистити своїх абонентів від брехні. Зазначені дії не тільки дискредитують ТОВ "Макснет", але і вводять в оману як існуючих, так і потенційних наших абонентів, тому що простій людині в тому потоці інформації, який існує, дуже складно розібратися. Тому керівництво і компанія "Макснет" не за "червоних" і не за "білих", ми за простих харків'ян. Ми працюємо в цьому місті, любимо це місто, ми надаємо тут послуги, ми тут працюємо і розвиваємося, і на сьогодні забезпечуємо абонентів максимальним набором послуг: це і надання інтернету, і сучасна телефонія, і кабельне телебачення. Ми впроваджуємо новітні технології, беремо участь в ініціативах міськради.

На відміну від "клона", представленого ТМ "Тріолан" 3 жовтня на прес-конференції, який не зміг показати жодних офіційних документів, ми прийшли сьогодні з повним пакетом документів, які підтверджують, що ТОВ "Макснет" на відміну від пана, який представлявся тут Станіславом Школою і не вимовляв назви компанії, яку представляв, працює і буде працювати на благо харків'ян у правовому полі. Тому я прошу нашого керівника юридичної служби показати всі наші офіційні документи.

О.Таволжанський:

- Доброго дня. Хочу вам надати документи, які підтверджують якість нашої роботи і є нашим правовим фундаментом. Хотів би почати зі свідоцтва на знак для товарів і послуг. Це свідоцтво видане Державним департаментом інтелектуальної власності. Воно дає право тому, хто винайшов найменування "Макснет", використовувати його, захищати його або передавати третім особам. На сьогодні таке свідоцтво у нас є. Для того, щоб його використовувати, необхідно підписати ліцензійний договір з власником. Такий ліцензійний договір у нас також є, він ексклюзивний. Це договір, що підтверджує право на повне використання цієї торговельної марки. Тобто жодна інша особа, окрім ТОВ "Макснет", не має права користуватися цим знаком, а якщо хтось ним користується, то це порушення авторського права. Також хотілося б підкреслити, що вся діяльність ТОВ "Макснет" законна. Усі послуги, які надає компанія, будуються на законному правоволодіні. Так, наприклад, підприємство отримало ліцензію провайдера програмної послуги, яка дає право на користування та надання послуг кабельного та цифрового телебачення. Також у нас є ліцензія Національної комісії з питань зв'язку. Ця ліцензія дає право "Макснету" надавати послуги телефонного зв'язку. І ще одна ліцензія, яка обов'язкова для провайдера, це ліцензія на обслуговування телемереж. Тобто на всі види діяльності компанії "Макснет" є відповідні законні ліцензії. Ще хотілося б звернути вашу увагу, що всі дії, які були або будуть здійснені третіми особами з недобросовісної конкуренції, будь-які інші незаконні дії, будуть зупинені. Ми звертаємося до відповідних контролюючих органів за захистом, як матеріальним, майновим, так і захистом авторського права. На сьогодні всі спроби "клонів" вводити в оману абонентів припинені відповідними органами. Так, наприклад, Антимонопольним комітетом у 2010 році було прийняте рішення про визнання незаконними дій такого "клона", як "Мах нет" і про заборону його діяльності. Також на це підприємство були накладені адміністративні штрафи.

О.Бурнаєва:

- Доброго дня. Хочу детальніше розповісти про нашу діяльність. Ви вже могли зрозуміти, що вся наша діяльність підтверджена ліцензіями, ми єдиний провайдер у Харкові, який надає комплексну послугу і має на це всі права. Це інтернет, телебачення і телефонія. Щоб люди розуміли і знали: будь-яка діяльність визначена ліцензією. Так, звичайно, назватися можна ким завгодно, але коли ти говориш про те, що ти збираєшся надавати якісь послуги, то отримай на це ліцензію. Якщо у тебе такої ліцензії немає, то ти не маєш права себе називати ні провайдером, ні оператором, ніким. Тобто у цих "клонів" не може бути абонентів. Де ми тут бачимо небезпеку для будь-якого провайдера, який піддається іноді таким нападам? Люди по-різному ставляться до того чи іншого провайдера, хтось може любити "Тріолан", хтось "Макснет", при цьому людина, яка захоче підключитися до "Макснет", зацікавившись нашою послугою, зателефонує до "Тріолана" і скаже , що це одна і та ж структура. Тобто ми втрачаємо абонентів. Та людина, яка не любить "Тріолан", навпаки скаже, що не підключиться до "Макснету", тому що це одне і те ж з "Тріоланом". Ось у чому небезпека. Тому закликаємо всіх: зверніться на сайт Нацради, там є всі зареєстровані провайдери Харкова, зайдіть на сайт НКРЗ, там теж уся інформація є, будьте пильні! Ми відкриті, у нас є сайт, на якому всі документи виставлені. Тому потрібно просто зателефонувати, просто дізнатися хто ви і з ким ви працюєте.

- Скажіть, як ви думаєте, чи не пов'язано все це з елементарною конкуренцією на ринку Харкова?

С.Гладкий:

- На ринку Харкова присутня велика кількість інтернет-провайдерів. Ми не знаємо, які внутрішні протиріччя існують зараз у ТМ "Тріолан". Вони, до речі, були оприлюднені в цьому залі. Але ми вважаємо, що такого роду дії навіть і конкуренцією назвати не можна, це досить непривабливі дії, це брехня. Навіщо обманювати простих людей? Тут було заявлено, що "Макснет" є частиною ТМ "Тріолан" і був показаний наш офіційний знак. І тому ми намагаємося пояснити, що ТОВ "Макснет" ніколи не входило до групи компаній "Тріолан". Тому ми хочемо пояснити своїм абонентам це.

- Як усе-таки розрізнити ваш "Макснет" і той, який входить до ТМ "Тріолан", у вас різні логотипи або чим ви відрізняєтеся?

- Дуже просто. По-перше, є офіційний сайт компанії "Макснет". По місту розвішана велика кількість банерів, де вказаний телефон 720-9-720, це телефон багатоканальної лінії, куди можна зателефонувати в будь-який час і дізнатися всі подробиці.

О.Бурнаєва:

-Але найважливіша відмінність, це наявність документів. У жодного "клона" або двійника не буде офіційних документів.

- Так усе-таки на сайті triolan.ua був вивішений ваш логотип або не ваш?

О.Таволжанський:

- Картинку можна вивісити яку завгодно. Але друге питання, що цю картинку може використовувати тільки "Макснет" і ніхто більше, у тому числі ті, хто проводив прес-конференцію 3 жовтня. Якщо хтось виставив наш логотип у себе на сайті і представився нашим ім'ям, то він понесе за це відповідальність.

-Чм є зараз між власниками вашої компанії якісь судові розгляди?

- Жодних розглядів, у тому числі і судових, між власниками не існує. Наша робота злагоджена, і ми хочемо надавати якісну і своєчасну послугу. Нам не до суперечок.

- Більше ніякого тиску не виявляється на вашу компанію?

- Я б не хотів називати це тиском, в даному випадку є елементи недобросовісної конкуренції, надання неправдивої інформації. Вже був подібний випадок, коли у 2009 році було створене таке товриство, як "Мах нет", воно намагалося скористатися нашим ім'ям і за це понесло покарання. Зараз ця компанія вже не може представляти послуги на ринку телекомунікації.

- Чи мав Станіслав Школа коли-небудь відношення до вашої компанії?

- Ні, ніколи жодного.

- Коли ваша компанія заснована, скільки у неї абонентів?

- Ця інформація є комерційною таємницею, ми один з перших провайдерів, який надає послуги телефонії, інтернету, кабельного та цифрового телебачення в Харкові.

- А ви будете робити якісь дії стосовно "Тріолану"?

- Уже подані звернення до контролюючих органів. Спочатку їх дії повинні визнати незаконними, після ми оцінимо матеріальний збиток.

- Чи відомі вам подібні випадки зі створення компаній-клонів в інших регіонах України?

О.Бурнаєва:

- Ні, нам такі випадки невідомі. Будь-який поважаючий себе провайдер ніколи не дозволить собі піти на такі дії. Єдине, що згадалося: рік тому були в Києві збори, дистриб'ютори телевізійних програми об'єдналися й оголосили війну піратству, напевно, не важко вгадати, хто був пірат - "Тріолан".

С.Гладкий:

- Які цілі переслідувало керівництво "Тріолану" ми не знаємо, але ми не хочемо бути втягнутими в подібного роду ігри. Ми працюємо і будемо працювати.

Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет" Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет"
Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет" Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет"
Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет" Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет"
Пресс-конференция руководства харьковского провайдера ООО "Макснет"