"Вечірній Харків"
"Харків'яни підкорили журі шоу оригінальними костюмами". Минулої суботи, 5 лютого, в Харкові пройшов великий вокальний конкурс, який один з телеканалів влаштував по всій країні. Журі вразила 80-річна учасниця, яка прийшла на кастинг у сукні сніжинки, яку вона пошила сама, прикрасивши новорічним "дощиком". На жаль, судді не оцінили ні вокал, ні інші переваги.

Читайте також у номері: "Не кожен споживач зможе розпізнати фальсифікат". Шоста частина ліків, перевірених Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів Харківської області, виявилася неякісною. Докладний аналіз перевірених інспекцією препаратів показав, що частина з них не відповідала своєму призначенню: в лікарських засобах виявилося недостатньо діючої речовини. У такому гріху були викриті в основному виробники зовнішніх лікарських засобів. Наприклад, у флаконі з 3%-им перекисом водню була рідина з 1%-им вмістом діючої речовини.

"Час"
"Харків'янам теж набридло переводити стрілки годинника". 8 лютого президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія припиняє практику переходу на "зимовий" час. Необхідність адаптуватися до переведення годинників викликає стрес і захворювання, вважає Д.Медведєв.

Читайте також у номері: "Пріоритетним має стати громадський електротранспорт". Харків'яни вважають необгрунтованим підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах - такі результати опитування, проведеного харківською філією Інституту Горшеніна.

"Газета по-харківськи"
"Ліна Костенко:" Чоловіки зникають як явище. Їхнє місце зайняли круті". Ліна Костенко презентувала в Харкові свій останній роман - "Записки українського самашедшого". Такого ажіотажу навколо свого візиту поетеса ніяк не очікувала. Послухати Ліну Василівну прийшли сотні людей. Ліна Костенко приїхала в наше місто вперше, і, за її словами, не розчарувалася.

Читайте також у номері: "Відмовся ... Може, його нормальні люди усиновлять". Харківська вихованка дитбудинку стала мамою в 14 років. Назад в інтернат дівчинку-сироту згодні взяти, тільки якщо вона віддасть дитини в Будинок малятка. Але маленька мама розлучатися з донькою не згодна і сподівається, що знайдуться добрі люди, які захочуть її прихистити.

"Комсомольська правда" в Україні "(харківський випуск)
"Лікарів, фрезерувальників та токарів оголосили в розшук". Незважаючи на те що в Харкові на одну вакансію претендують 10 осіб, деяких фахівців не вистачає: у роботодавців популярні медики та робітники.

Читайте також у номері: "Харків'яни бачать примар письменників, а мешканці області - домовиків". 10 лютого слов'яни традиційно відзначали День домовика. З цієї нагоди "Комсомолка" з'ясовувала, де і коли цих загадкових персонажів бачили в наших краях і які цікаві історії з ними пов'язані.

"Сьогодні"
" На чиновника, який роздавав землі в передмісті Харкова, чекає другий суд". Справу екс-голови Кулиничівської селищної ради Миколи Клока, який 1,5 роки знаходиться в СІЗО за незаконне виділення землі, знову повернули до суду на розгляд. У грудні 2008-го чиновника затримали на місці злочину при отриманні хабара в 25 тис. дол. за успішне виділення 18 соток землі в передмісті Харкова. У вересні 2009 року Харківський апеляційний суд визнав Клока винним у шахрайстві, службовому підробленні та перевищенні влади, за це його засудили до 8 років позбавлення волі. Незважаючи на вирок, чиновник запевняє, що в день, коли підписував документи про виділення фатальних соток, почувався погано, тому, не розглядаючи, поставив автограф на липовому рішенні сесії.

Читайте також у номері: "Проїзд у харківських маршрутках стартує від 2 гривень". Слідом за тролейбусами, трамваями і метрополітеном найближчим часом зростуть ціни і на проїзд у маршрутках. Майже всі харківські перевізники вже подали на узгодження до міськради нові тарифи. Власники маршрутних таксі запевняють: проїзд здорожчає на 25-50 копійок, великі тарифи в міськраді просто не затвердять. За законом нові ціни повинні узгодити протягом 10 днів.

"Слобідський край"
"Заради порятунку людей". Ліквідація наслідків вибухів на 61-му арсеналі в Лозовій, перспективи утилізації меланжу, проблеми вивозу з території області непридатних пестицидів і агрохімікатів - ці та інші питання безпеки обговорювалися на розширеному засіданні колегії Головного управління МНС у Харківській області.

Читайте також у номері: "Як зареєструваті дитину, якщо вона народилася не в пологовому будинку?". За законом батьки зобов'язані протягом місяця з дня народження дитини зареєструвати її в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Документ, що підтверджує народження дитини, видають у медустанові, де вона народився. Що ж робити, якщо малюк з'явився на світ поза медустанови?