Московський районний суд Харкова так і не приступив до розгляду по суті позову майора міліції Володимира Чугаєвського до журналіста газети "Наше життя" Дениса Корнєва. Д.Корнєв заявив "SQ", що В.Чугаєвський і його представник у суді, юрист Сергій Кравченко, досі не надали докази, на які вони посилаються.

Д.Корнєв зазначив, що вже відбулося два попередніх слухання, і суд двічі зобов'язував позивача надати необхідні документи. "На останньому засіданні позивач заявив, що надасть ці матеріали безпосередньо суду. Цим він позбавляє мене законного права на захист: ознайомитися з доказами і підготуватися до судового засідання", - заявив Д.Корнєв.

Наступне судове засідання відбудеться 10 листопада. "Я хочу, щоб розгляд по суті все-таки почався. Позовні вимоги я не визнаю, і хочу розібратися в цій ситуації", - додав Д.Корнєв.

Довідка "SQ". 10 серпня п'ять звільнених працівників харківського КП "Міськелектротранс" оголосили безстрокове голодування. Акція проходила в сквері на пл.Свободи. Харківський окружний адміністративний суд заборонив проведення цієї акції, і 10 серпня близько 23.40 з цим рішенням суду до протестуючих підійшов майор міліції у супроводі 25 правоохоронців.

Згодом журналіст газети "Наше життя" Д.Корнєв заявив, що правоохоронці намагалися відвести пікетників силою, а він особисто постраждав у результаті зіткнення з міліціонером. Прибулі на місце медики констатували у Д.Корнєва підозру на перелом ребер і струс мозку.

За інформацією Харківської міськради, до міської клінічної лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова близько 00:30 11 серпня звернувся 26-річний чоловік, який представився журналістом газети "Наше життя". Він стверджував, що був побитий співробітниками міліції на пл.Свободи й отримав травму шийного хребця. Після огляду і проведення рентгенографії черговий лікар запропонував пацієнту провести томографічне обстеження, щоб встановити точний час отримання травми, проте чоловік відмовився від додаткового обстеження та лікування, оскільки "не довіряє медичним працівникам". За півтори години після приїзду він самостійно залишив лікувальну установу.

В.Чугаєвський спростував інформацію про те, що Д.Корнєв постраждав унаслідок його дій, звинуватив його в наклепі і подав до Московського районного суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації. 25 жовтня відбулося перше попереднє засідання.