Журналисты подарили В.Януковичу велосипед, сделанный на Харьковском велозаводе  
Українські журналісти - учасники руху "Стоп цензурі!" 9 липня подарували президентові Віктору Януковичу на день народження велосипед "Україна". Процедура передачі велосипеда відбулася на вул. Банковій у Києві. Подарунок прийняв один із співробітників управління державного протоколу Адміністрації президента. Як повідомила "Українська правда", велосипед був придбаний за кошти учасників руху. Він новий, з гарантією на 1 рік. Вартість подарунка склала 550 грн. До велосипеду було додано привітання, в якому журналісти відзначили: "Учасники руху "Стоп цензурі!" вітають вас з днем народження та з нагоди свята дарують вам цей велосипед з промовистою назвою "Україна", створений вітчизняними майстрами Харківського велозаводу".

Крім того, у вітанні йдеться: "Велосипед - це не тільки зразок екологічного виду транспорту. Це також символ демократичності влади ... Використання велосипеда як основного транспорту допоможе уникнути проблем, пов'язаних з перекриттям вулиць на шляху проходження президентського кортежу". Також учасники руху нагадали про "факти наступу на демократію", що мали місце останнім часом, зокрема, про інцидент за участю журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка. Також журналісти продемонстрували фотографії, на яких за кермом велосипеда знаходяться світові політичні лідери, серед них - президент США Барак Обама і президент Франції Ніколя Саркозі.

Довідка "SQ". В. Януковичу 9 липня виповнилося 60 років.

Громадський рух "Стоп цензурі!" - це ініціатива українських журналістів і медійних громадських організацій з відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, перешкоджанню професійній діяльності журналістів та порушенню професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань. Як відзначають організатори, рух є реакцією на низку подій, які дозволяють говорити про посилення тиску і спробу ввести цензуру в українських мас-медіа. Учасники громадського руху вимагають від влади і власників ЗМІ виконання вимог, які є необхідними умовами для забезпечення свободи слова в Україні.

Як повідомили раніше українські ЗМІ, 15 червня охорона В. Януковича перешкоджала тележурналісту "СТБ"                 С. Андрушку вести репортаж з виставки "Агро-2010", в якій брав участь президент України. За словами журналіста, співробітники Управління державної охорони повалили його на підлогу, коли він намагався проїхати за президентом, який оглядав експозицію виставки після проведеного ним короткого брифінгу.