Питна вода не відповідає санітарним нормам більш ніж у 60 школах Харківської області. Про це 9 липня на селекторній нараді, присвяченій питанню забезпечення харчуванням дитячих установ, заявила головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова.

За її словами, у 63 школах вода не відповідає нормам за хімічними показниками, з них у 46 - ще й з бактеріальними. Як повідомила Т. Колпакова, щоб вирішити цю проблему, в школах необхідно встановити очисні системи. За її інформацією, фільтр, який може забезпечити водою невелику школу, коштує близько 10 тис. грн. При цьому головний санлікар зазначила, що такі фільтри забезпечать тільки пиття для дітей, але не вирішать проблему приготування їжі в харчоблоках.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма доручив Т. Колпаковій та начальнику Головного управління освіти і науки ХОДА Роману Шаповалу вивчити питання питної води і підготувати документацію із зазначенням вартості встановлення фільтрів у проблемних школах. Як повідомила Т. Колпакова, за попередніми підрахунками, вартість фільтрів складе близько 700 тис. грн.

І. Шурма зазначив, що для облбюджету ця сума не настільки велика, щоб економити на вирішенні проблеми забезпечення дітей питною водою. За його словами, це питання буде винесено для затвердження на сесію облради. Як підкреслив заступник губернатора, питання встановлення фільтрів у школах має бути вирішено до жовтня.