Цього року найбільше коштів з облбюджету буде виділено на ремонт доріг у Богодухівському і Вовчанському районах Харківської області. Про це 9 червня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в бюджеті Харківської області на 2010 р. на ремонт доріг закладено 19 млн. грн. Цієї суми не вистачить на благоустрій усіх доріг регіону, тому було прийнято рішення реконструювати дорожнє покриття на найжвавіших ділянках автомобільного руху в області в сезон відпусток. "Дороги в області перебувають у катастрофічному стані, вони небезпечні для життя водіїв і пасажирів, тому та сума, яка передбачена облбюджетом на ремонт доріг, а це 19 млн. грн., проблеми не вирішить. Ми будемо шукати додаткові шляхи фінансування, а ці 19 млн. грн. будуть направлені на відновлення дорожнього покриття у бік м. Вовчанська, тому що влітку це максимально завантажений напрямок: сім'ї з дітьми їдуть відпочивати в Старий Салтів", - підкреслив губернатор.

За його словами, на розгляд депутатів Харківської облради буде винесено пропозицію про виділення 5 млн. грн. на реконструкцію доріг Богодухів - Валки - Нова Водолага, Золочів - Максимівка, Старий Мерчик - Мурафа - Костянтинівка в Богодухівському районі, а також доріг у прикордонній зоні з Російською Федерацією і ще 1,5 млн.грн. на реконструкцію дороги Вовчанськ - КПП "Чугуївка". Сума, що залишилася, буде розподілена між іншими районами області.

Також Добкін відзначив, що можливість виділення додаткових коштів на ремонт харківських доріг він буде обговорювати з головою "Укравтодору" Володимиром Демішканом. "Я сьогодні по телефону домовився з ним, що ми спробуємо знайти додаткові джерела фінансування для ремонту харківських доріг", - зазначив губернатор.