Харківські громадські організації звернуться до центральних органів влади з пропозицією обмежити рекламу алкоголю

Низка харківських громадських організацій звернеться до центральних органів влади з пропозицією перешкоджати поширенню алкоголізму серед молоді шляхом обмеження реклами алкоголю. Про це 9 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив голова Харківської профспілки студентів Максим Мусєєв.

За словами активістки профспілки Анастасії Кобець, у травні в Харкові відбувся круглий стіл, присвячений проблемі алкоголізму серед молоді, зокрема, пивного. У заході взяли участь представники харківських міських та обласних громадських організацій - Спілки молодих політологів України, Цивільного опору, Асоціації творчості та культури, академії бойових мистецтв "Честь", Харківського рок-клубу, а також організацій "Міст" і "ЛЖВ" ("Люди , що живуть з ВІЛ"). М. Мусєєв повідомив, що за підсумками круглого столу його учасники написали 25 звернень і відправили їх великим виробникам спиртних напоїв в Україні, в тому числі харківським, і попросили відповісти на них. У листах, зокрема, говорилося про те, що виробники алкоголю рекламою своєї продукції закликають вживати спиртне, і, як правило, ця реклама спрямована на молодь. Поки відповів лише пивзавод "Оболонь": у його листі підкреслювалося, що реклама заводу не закликає пити пиво.

Тепер громадські організації звернуться з листами до Верховної Ради і Кабінету міністрів. "Ми хочемо створити резонанс у суспільстві, донести, що потрібно не тільки боротися з алкоголізмом, а запобігати всім передумови, які до нього призводять. Є низка законодавчих питань, вирішивши які, можна знизити число алкозалежних в десятки разів", - відзначив М. Мусєєв . За його словами, активісти планують проводити більш широкі громадські збори з цього питання, залучати ЗМІ і більшу кількість серйозних громадських організацій.