Перед каждым заседанием суда моего сына помещают в карцер - отец А. Дериглазова, обвиняемого в убийстве милиционера"Перед кожним засіданням суду мого сина поміщають у карцер, де на нього чинять психологічний та фізичний тиск", - заявив 9 березня журналістам Ігор Дериглазов - батько Артема Дериглазова, обвинуваченого у вбивстві міліціонера і пограбуванні 4 банків. Чергове засідання у цій справі мало відбутися сьогодні, 9 березня, але було перенесено у зв'язку з відсутністю через хворобу адвоката підсудного.

За словами І.Дериглазова, його сина поміщали до карцеру уже тричі і робили це для того, щоб змусити його "підтвердити в суді свідчення, дані ним під тортурами". "Ще в той час, коли мене катували, зі мною спілкувалися оперативні працівники. Вони сказали, що мають можливість вирішувати питання в СІЗО, заявивши: "Якщо ваш син буде відмовлятися від свідчень, ми організуємо йому прес". Також мені сказали, що коли справу передадуть до суду, буде дзвінок генерала до суду. За моєю інформацією, яку я не можу підтвердити або перевірити, цей дзвінок до суду був 2 лютого",- заявив І.Дериглазов. Він не уточнив, хто саме телефонував до суду, проте, за його словами, це було зроблено для того, щоб вплинути на рішення суду.

Раніше І.Дериглазов заявляв, що його в міліції били.

Довідка "SQ". А.Дериглазова звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу України), у кількох розбоях (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Він визнав себе винним у вбивстві харківського міліціонера Сергія Євлахова і замаху на життя його колег, але заперечує свою участь у пограбуваннях банків.