Конфлікт навколо відключених харківських телеканалів "Право-А/ТВК", "Фора" та служби теленовин "АТН" може бути врегульований за наявності політичної волі харківського міського голови Геннадія Кернеса. Як повідомила "Телекритика", про це заявили учасники засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання в Україні законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів, яке відбулося 7 листопада.

За словами заступника харківського міського голови з питань правового супроводу Марини Стаматіної, влада готова сісти за стіл переговорів, якщо на телеканалах визначаться, хто є їх керівниками. "Сюди приїхало по два директори "Фори" і "Право-А/ТВК". З ким із них домовлятися?" - зазначила віце-мер. Представники каналів у свою чергу заявили про рейдерське захоплення цих медіа.

Перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко підкреслила, що насамперед має бути вирішений господарський конфлікт між акціонерами цих телеканалів.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов розповів, що була проведена перевірка цих телеканалів. "Перевіркою встановлено, що телеканали не ведуть мовлення. За це передбачена така санкція, як попередження. Але ми дали каналам час на відновлення мовлення", - підкреслив він.

За інформацією "Телекритики", в обговоренні ситуації взяли участь представники всіх конфліктуючих сторін, а також прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Девід Стулік і фахівець з моніторингу і дослідження Бюро представництва ОБСЄ зі свободи ЗМІ Ілля Догель.

За підсумками засідання вирішено підготувати рекомендації, які будуть затверджені членами Міжвідомчої робочої групи й опубліковані найближчим часом.

Довідка "SQ". Харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН" входять до числа медіаактивів голови Харківської облорганізації ВО "Батьтківщіна", екс-губернатора області Арсена Авакова. У вересні вони припинили своє мовлення. З пов'язаними з цим подіями можна ознайомитися тут.