Кіоски, в яких відкрито продавали суміші для паління, припинили свою роботу в Харкові. Частина таких торгових точок була закрита власниками, частину - закрила міліція. Інформацію про це "SQ" підтвердили в центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) Головного управління МВС України в Харківській обл.

Харківська міліція винесла спеціальне припис на закриття таких кіосків після виходу постанови Кабінету міністрів від 31 травня, згідно якого суміші для паління були визнані наркотичними речовинами. За інформацією ЦГЗ, на 8 червня міліція виявила 12 фактів торгівлі сумішами в Харкові. Після виявлення таких фактів товар направляється на експертизу, у випадку виявлення в ньому наркотичних речовин порушується кримінальна справа.

Довідка "SQ". 31 травня Кабмін вніс суміші для паління до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Суміші (спайси, мікси) мають психоактивну дією, аналогічну до дії марихуани. Діючою речовиною є синтетичні каннабіноїди, якими обробляють сушені рослини. Вони заборонені в багатьох країнах Євросоюзу і Росії, але до недавнього часу легально продавалися в Україні.