Суддівська колегія, яка розглядає справу про потрійне вбивство на Салтівці, направить запит до Міністерства внутрішніх справ, щоб викликати з Конго слідчого, який вів цю справу. Відповідне рішення було прийняте 8 квітня на засіданні Апеляційного суду у справі. За словами судді, на всі запити про виклик цього свідка до суду в міліції відповідають, що слідчий уже кілька місяців перебуває у відрядженні в Конго, і триватиме воно має до 7-го квітня.

Крім того, незважаючи на кілька приводів, до суду не з'являються двоє свідків - батьки Дмитра Гіренка, який раніше підтвердив в суді алібі підсудного Олександра Макарова. Вони потрібні, щоб підтвердити або спростувати свідчення свого сина. У міліції ці свідки заявили, що Д.Гіренко в ніч вбивства на Салтівці ночував з ними вдома, сам же Д.Гіренко заявляв у суді, що в ту ніч він був у квартирі свідка Ріти Купер разом з нею і підсудним О.Макаровим.

Суд постановив ще раз викликати цих свідків.

Довідка "SQ". Тіла трьох загиблих (жінки 1936 р.н. і двох чоловіків 1969 і 1971 рр.н.) були виявлені вранці 5 лютого 2009 р. на Салтівці в Харкові. О 6.30 на трамвайній зупинці (в районі перехрестя пр.Тракторобудівників та вул. Героїв праці) виявили тіло чоловіка, неподалік - тіла ще одного чоловіка і жінки. Причиною їх смерті стали численні колото-різані рани.

За попередніми даними, загиблі не були знайомі. За даними експертизи, вбивства були вчинені з 23.00 до 2.00 у ніч з 4-го на 5-е лютого. Правоохоронці 8 лютого затримали підозрюваних у вбивстві - двох мешканців Харкова Д.Дорофеєва й О.Макарова (1989 і 1985 рр. н.), обидва раніше судимі (за ч.1 ст.121 та ч.2 ст.289 КК). Апеляційний суд Харківської області почав судове слідство у цій справі. Підсудні звинувачуються за ознаками злочину, передбаченого ст.115, ч.2, п.6, 12 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб) КК.

Під час допиту підсудні заперечували свою причетність до потрійного вбивства. Вони також заявили, що дані раніше свідчення з визнанням своєї провини їм довелося підписати під фізичним тиском з боку співробітників міліції. За словами Д.Дорофеєва й О.Макарова, їх катували і били. Під час допиту обвинувачені заявили, що не були на місці злочину в ніч з 4 на 5 лютого 2009 р. За словами О.Макарова, в той час, коли відбувалися вбивства, він був у компанії своєї дівчини та знайомого. Д.Дорофєєв повідомив, що хворів і взагалі не виходив з дому у вечір убивства, що може підтвердити його мати. Разом з тим, обвинувачені дали суперечливі свідчення про те, що бачилися у день вбивства. О.Макаров повідомив, що заходив додому до Д.Дорофєєва 4 лютого, але останній факт цієї зустрічі не підтвердив. В іншому їхні свідчення зійшлися.

У справі дві потерпілі сторони: одна сторона вимагає відшкодувати 6,5 тис.грн. матеріального збитку і 750 тис.грн. морального, друга - 12 тис.грн. матеріального і 100 тис.грн. морального.