Туристcько-інформаційні пункти для іноземних туристів будуть відкриті на центральному автовокзалі Харкова та у пунктах перетину кордону. Про це 7 жовтня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

"Інформаційні пункти для туристів - це необхідність. Людина себе відчуває набагато комфортніше, коли в неї є якась інформація про місто, до якого вона прибула. В приміщенні залізничного вокзалу та в аеропорту ми вже обладнали такі пункти. Тепер будемо продовжувати відкривати їх на інших об'єктах", - зазначив Є.Савін.

Зокрема, за словами віце-губернатора, до кінця року туристсько-інформаційний пункт планується відкрити на центральному автовокзалі. "Наступний етап - це пункти перетину кордону. Думаю, що автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" буде четвертим об'єктом, де буде відкритий інформаційний пункт. Зараз на" Гоптівці "ведеться реконструкція, тому ми не поспішаємо. Але до Євро-2012 пункт для туристів там буде", - підкреслив Є.Савін.

"Надалі ми будемо вивчати, де спостерігається найбільш активний рух пасажирів, і в міру актуальності будемо розміщувати там туристсько-інформаційні пункти", - додав заступник губернатора.

 

Довідка "SQ". Туристсько-інформаційний пункт обласного комунального закладу "Харківський організаційно-методичний центр туризму" 17 червня відкрився у приміщенні залізничного вокзалу "Харків-Пасажирський" Південної залізниці.

7 жовтня туристсько-інформаційний пункт відкрився у новому терміналі міжнародного аеропорту "Харків".