Двадцять туристично-інформаційних пунктів для іноземних туристів відкриють у Харкові до Євро-2012. Як повідомив "Вісник державних закупівель", Департамент міжнародної співпраці Харківської міськради за результатами тендеру уклав договір міським з КП "Центр розвитку міжнародної співпраці" на функціонування мережі двадцяти інформаційних пунктів. Вартість операції склала 400 тис.грн.

Згідно з угодою, інформаційні пункти повинні розміщуватися в кіосках площею не менше 7 кв. м в загальнодоступних місцях у центрі Харкова (станції метро "Радянська", "Університет", "Держпром", "Наукова") і в районі станцій метро "Проспект Гагаріна", "Південний вокзал", "Героїв Праці", а також у міжнародному аеропорту "Харків". Кіоски повинні бути підключені до інтернету. Інформаційні пункти працюватимуть з 1 червня до 1 липня.

В них можна буде безкоштовно отримати інформацію різними мовами про туристичні маршрути, турфірми, об'єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги закладів харчування, розміщення і т.д.) на території Харкова та області. Час роботи пунктів - з 9.00 до 21.00 без перерв і вихідних. Фахівець інформаційного пункту повинен мати вищу освіту, вільно володіти двома іноземними мовами (обов'язково англійською і другою європейською (на вибір: німецька, іспанська, французька та ін.). Усього до цієї роботи має бути залучено не менше 40 таких фахівців.

Довідка "SQ". 7 жовтня 2011 р. туристсько-інформаційний пункт обласного комунального закладу "Харківський організаційно-методичний центр туризму" відкрився в новому терміналі міжнародного аеропорту "Харків". Пункт працює з 9.00 до 18.00. Інформація надається англійською мовою, планується також надання інформації німецькою мовою (буклети, карти). Надалі пункт працюватиме цілодобово, оскільки в аеропорту багато нічних рейсів. Іноземний турист може отримати в інформаційному пункті повний перелік інформації - починаючи від питань бронювання готельного номера, виклику таксі і розташування кафетеріїв та ресторанів до екскурсійних поїздок.

Раніше, 17 червня, туристично-інформаційний пункт відкрився в приміщенні Південного вокзалу Південної залізниці.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня (початок о 19:00) на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня (21:45) - Нідерланди-Німеччина і 17 червня (21:45) - Нідерланди-Португалія.