"Усі рекомендації УЄФА щодо реконструкції стадіону "Металіст" були враховані", - заявив 5 травня під час робочої поїздки до Харкова директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. Він висловив упевненість в тому, що на стадіоні "Металіст" будуть успішно проведені матчі Євро-2012. "Усі будуть задоволені і зручностями, створеними на стадіоні, і виконанням усіх вимог, і, звичайно, тим ентузіазмом, з яким сьогодні працює команда стадіону. Зараз на "Металісті" реконструюється поле - це дуже складний процес. Але він проходить успішно. По суті , поле буде унікальним, тому що це комплексна робота, яка передбачає не тільки зміну трав'яного покриття, а і заміну всієї "подушки", - зазначив М.Лубківський.

Директор турніру відвідав у Харкові низку об'єктів, що цікавлять УЄФА в ході підготовки до Євро-2012. Зокрема, крім стадіону, М.Лубківський ознайомився з ходом будівництва та реконструкції тренувальної бази "Сонячний", готелю "Superior Golf Hotel", стадіону "Динамо", готелю "Kharkiv Palace", Міжнародного аеропорту "Харків" і проспекту Гагаріна, відвідав тренувальну базу ФК "Металіст" і перевірив стан дорожньої інфраструктури навколо об'єктів Євро-2012. "Сподіваюся, що міська влада за допомогою центральних органів приведе дороги в належний стан до початку турніру. Дороги в Харкові вимагають сьогодні особливої ​​уваги", - підкреслив М.Лубківський.

Директор турніру оцінив темпи будівництва готелю "Kharkiv Palace", підкресливши, що "під час проведення матчів Євро-2012 у Харкові родина УЄФА буде розміщена у вельми комфортних умовах". Побувавши в харківському аеропорту, М.Лубківський переконався в просуванні робіт з реконструкції аеродромного комплексу, який готовий на 52%. Будівництві нової злітно-посадкової смуги без верхнього шару бетону М-400 готове 1850 м, з верхнім шаром бетону М-400 - близько 1275 м. Що стосується будівництва авіаційно-диспетчерської вежі, то наразі триває установка паль: обладнано 100 одиниць з 230. Роботи з будівництва тимчасового терміналу, які ведуться за рахунок коштів Олександра Ярославського, виконано майже на 40%. За інофрмації групи "DCH", інвестиції надходять вчасно. На 20 квітня вже виділено майже 32 млн. грн. із запланованих 41,7 млн. грн.

 


 

Довідка "SQ". Група "DCH" в рамках підготовки Харкова до Євро-2012 реалізує комплексну програму, яка включає реконструкцію низки об'єктів спортивної інфраструктури (реконструкція стадіону "Металіст") і міжнародного аеропорту "Харків". Група компаній "DCH" консолідує велику частину активів групи "УкрСібб", активи "DCH" представлені промисловими підприємствами, будівельними і девелоперськими компаніями, фінансовими установами. Бенефіціар - О.Ярославський.

О.Ярославський є спонсором будівництва 5-зіркового готелю "Kharkiv Palace" (180 номерів), що споруджується на пл. Свободи в Харкові. Сума інвестицій у будівництво "Kharkiv Palace" перевищить 100 млн. дол. Під час проведення матчів Євро-2012 у готелі буде розміщено цільові групи УЄФА. Тут же буде знаходитися штаб-квартира УЄФА у Харкові - відповідний договір з місцевим оргкомітетом цієї організації був підписаний на початку березня 2011.