В июне частично перекроют проспект ГагаринаУ процесі реконструкції пр. Гагаріна в Харкові буде ненадовго перекрита лише одна його ділянка. Про це 7 квітня повідомив журналістам заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Ігор Жданюк.

За його словами, у червні ненадовго перекриють трамвайний переїзд на перехресті пр. Гагаріна та вул. Кірова - щоб його відремонтувати. Повністю перекривати проспект на час реконструкції не будуть.

За словами І.Жданюка, по всій довжині проспекту (близько 9 км) планується покласти новий верхній шар асфальту, гарантійний термін роботи якого 10 років. Дорогу розширять з 4 смуг до 6-9 за рахунок зняття внутрішніх острівців проспекту. Наразі комунальні служби вже почали виносити інженерні мережі (водопровід, газ) за межі "червоних ліній". Окрім цього, планується замінити електричні лінії тролейбусних маршрутів. Фінансуватися реконструкція буде за рахунок державного та міського бюджетів з розрахунку 50 на 50.

Як повідомив І.Жданюк, у 2011 р. планується реконструювати приблизно 50 км харківських доріг. Це дороги по вулицях Вернадського, Гамарника, Кооперативній, Р.Люксембург, Клочківській, Московському проспекту.

 

В июне частично перекроют проспект Гагарина В июне частично перекроют проспект Гагарина
В июне частично перекроют проспект Гагарина В июне частично перекроют проспект Гагарина

Довідка "SQ". Реконструкція проспекту проводиться в рамках підготовки до Євро-2012. Проспект з'єднує центр міста і аеропорт.