Громадські організації Харкова збираються провести громадський суд над харківським міським головою Геннадієм Кернесом, директором Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергієм Дульфаном та генеральним директором КП "Міськелектротранс" Сергієм Почепецьким. Як повідомив 7 квітня "SQ" один з ініціаторів процесу, керівник громадської організації "Прорвемось!" Андрій Ільгов, на розгляд суду буде винесена справа "Громада проти розвалу транспортної системи міста Харкова", зокрема, йтиметься про знищення трамвайних і тролейбусних маршрутів, демонтаж рейок і критичний фінансовий стан "Міськелектротрансу". За словами А.Ільгова, суд призначений на 12 квітня. Зі складу 60 громадських організацій будуть обрані 13 присяжних, які за два дні - 14 квітня - винесуть свій вирок.

"Якщо перераховані вище особи винні, юридичний департамент громадського суду підведе вирок під Кримінальний кодекс і відправить його до Генеральної прокуратури, а також прокуратури Харківської області та міста. Ми зараз пропонуємо альтернативу українським судам, це буде відкритий і прозорий процес", - підкреслив А.Ільгов .

Керівник ХОО "Прорвемося!" зазначив, що надалі громадський суд буде розглядати інші справи, наприклад, пов'язані з проблемами на великих харківських підприємствах або які стосуються вирубки зелених насаджень у місті.