В Харьковском политехническом институте в этом году откроется современная библиотекаНова бібліотека відкриється в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ). Про це повідомив ректор ХПІ Леонід Товажнянський. За його словами, вартість будівництва бібліотеки становить 29 млн. грн., з яких освоєно вже 20 млн.грн. Зараз у будівлі ведуться внутрішні роботи.

За словами Л.Товажнянського, у ХПІ буде унікальна бібліотека, яка включатиме найновіші інноваційні та комп'ютерні технології. "Усе нове, що ми бачили за кордоном, буде і у нас", - зазначив Л.Товажнянський.

Як уточнили "SQ" у ХПІ, здати бібліотеку в експлуатацію планують уже в червні. Нову будівлю зводили кілька років. Частина з того, що буде впроваджено в новій будівлі, вже зараз використовується і нині діючою бібліотекою ХПІ (наприклад, електронні каталоги), але в новій будівлі інновацій буде більше. Крім цього, в новій будівлі буде більше робочих місць, і студентам буде набагато зручніше працювати.

Довідка "SQ". ХПІ був заснований 1885 р. як практичний технологічний інститут з двома відділеннями - механічним і хімічним, на якi приймалося 125 осіб.

Нині університет має 22 основних факультети, підготовка інженерів здійснюється за 94 спеціальностями денної та заочної форм навчання. Персонал - близько 1 тис. 300 викладачів, серед яких 160 докторів наук. У ВНЗ навчається близько 25 тис. студентів. До структури ВНЗ входить Інститут танкових військ ім.Верховної Ради України, станкоінструментальний технікум, Полтавський політехнічний коледж, Центр нових інформаційних технологій, Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Молнія", Науково-дослідний інститут іоносфери. Науково-технічна бібліотека ХПІ має фонд більше 2 млн. томів.